به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، به همین منظور شهرداری اصفهان در نظردارد تا پایان سال جاری ایستگاههای دوچرخه را در سطح شهر اصفهان به 70 ایستگاه افزایش دهد و تا کنون 13 ایستگاه دوچرخهسواری در سطح شهر اصفهان راهاندازی شده است.
رئیس کمیسیون حمل ونقل و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر دوچرخه تنها 5 درصد سهم حمل ونقل را دارد این در حالی است که باید این میزان به 25 درصد افزایش یابد که این امر با فرهنگ سازی و تشویق به ثمر خواهد نشست.
ابوالفضل قربانی افزود: هنوز استفاده از دوچرخه در شهر فرهنگ سازی نشده و شهرداری اصفهان در تلاش است با بسترسازی مناسب امکان استفاده شهروندان از دوچرخه را در سفرهای روزانه فراهم نماید.
وی کاهش تراکم ترافیک، کاهش مشکلات پارکینگ،کاهش مصرف انرژی و آلودگی هوا را از مزایای دوچرخه سواری دانست و ادامه داد: بر اساس آمار جهانی در صورتی که تنها 16 درصد سفرهای درون شهری در 6 ساعت پیک ترافیک توسط دوچرخهها انجام شود سالیانه 4 هزار میلیارد تومان صرفهجویی میشود.
رئیس کمیسیون حمل ونقل ومحیط زیست شورا تاکید کرد: هزینههای مصرف سوخت، احداث پارکینگ، زیر ساختها، هزینههای پارکبان، آلودگیهای زیست محیطی و ... از جمله هزینههایی است که به شهر تحمیل میشوند و با گسترش دوچرخه سواری تا حدود زیادی کاهش پیدا کنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر کاهش این هزینهها، استفاده از دوچرخه موجب ایجاد تحرک و نشاط و در نتیجه سلامت برای شهروندان میشود.
به گفته قربانی دوچرخه سواری در اصفهان بهترین راه زنده کردن زمانهای مرده است همچنین در صورت فراهم بودن شرایط و امکانات میتوان از این وسیله پاک بیش از پیش در سفرهای روزانه درون شهری استفاده کرد.
تکمیل شبکه همگانی دوچرخه سواری
معاون حمل ونقل وترافیک شهرداری اصفهان نیز با حمایت پیاده سازی این برنامه اظهار داشت: میتوان با تلاش بیشتر بر روی توسعه سیستم حمل و نقل شهری و کاهش تولید گازهای گلخانه ای، شهر را به محل مناسبی برای زندگی تبدیل کرد.
مصطفی نوریان با اشاره به این که طرح اولیه آزمایشی ایستگاه های دوچرخه در میدان های امام حسین و انقلاب بسیار موفقیت آمیز بوده ادامه داد: آمارها حاکی است که در دهه ۶۰ بالغ بر 4/15 درصد از سفرها در سطح شهر با دوچرخه انجام میشد که در سال 79 به 8 درصد تقلیل یافته است.
مصطفی نوریان، رشد سریع وسایل نقلیه موتوری در کشور و کاهش ایمنی و امنیت لازم برای دوچرخه سواران را از یک سو و بی توجهی و عدم اهمیت طراحان فضاهای شهری و مدیریت شهرداریها در گذشته را موجب کاهش استقبال از دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه می داند.
معاون حمل ونقل وترافیک توضیح داد.هزینههای مصرف سوخت، احداث پارکینگ، زیر ساختها، هزینههای پارکبان، آلودگیهای زیست محیطی و ... از جمله هزینههایی است که به شهر تحمیل میشوند که با گسترش دوچرخه سواری تا حدود زیادی کاهش پیدا کنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر کاهش هزینههای مصرف سوخت، احداث پارکینگ، زیر ساختها، هزینههای پارکبان و آلودگیهای زیست محیطی استفاده از دوچرخه موجب ایجاد تحرک و نشاط و در نتیجه سلامت برای شهروندان خواهد شد.
کارت هوشمند بدهید، دوچرخه بگیرید
معاون حمل ونقل وترافیک شهرداری اصفهان از اجرای فاز دوم این طرح در آینده نزدیک خبرداد و اعلام کرد: تمام ایستگاههای دوچرخه مکانیزه خواهد شد و شهروندان با خرید کارت هوشمند حمل ونقل با قابلیت چند منظوره می توانند از دوچرخه استفاده کنند و دیگر نیازی به تحویل کارت ملی نخواهد بود.
وی افزود: شهروندان برای گرفتن دوچرخه، کارت حمل و نقل خود را به مسئول ایستگاه ارائه میدهند تا اطلاعات آنها برای تحویل دوچرخه ثبت و زمانی که دوچرخه را به ایستگاه بعدی تحویل دهند نام آنها از روی آن دوچرخه حذف میشود.
نظر شما